محمد تقی سبزواری در بیمارستان

                 

                                           مهدی بهلولی

 دو روز پیش برای کاری،زنگ زدم به محمد تقی سبزواری. پسرش گوشی را برداشت. پس از احوال پرسی،گفتم می خواهم با پدرت حرف بزنم. گفت در اتاق سی سی یو بیمارستان است! نگران و شتابان پرسیدم چرا؟ گفت سه روز پیش، به خاطر مشکل قلبی و گرفتگی رگ هایش،عمل قلب باز کرد. دو روز در آی سی یو بود و از امروز شاید به مدت هفت هشت روز باید در سی سی یو باشد و بماند تا بعد به بخش منتقل شود.

 از گذشته می دانستم که مشکل قلبی دارد. سال گذشته هم آنژیو کرد. اما برای انجام این عمل قلب باز، خبری نداده بود. گفتم هم اکنون حالش چطور است و دکتر درباره ی عمل چه می گوید؟ گفت حالش بد نیست و دکترها هم گفته اند که عملش خوب بوده. گفتم دست کم خبری می دادید، در جریان بودن دوستان،چه بسا به درد می خورد. گفت پدرم نظرش این بود که کسی نداند بهتر است؛ شاید دوستان به زحمت بیفتند. امروز هم دوباره زنگ زدم و حالش را از پسرش پرسیدم. گفت هنوز هم در اتاق سی سی یوست و خیلی بی حال است. اما مشکل خاصی ندارد.

 سبزواری را پنج شش سالی هست که می شناسم. کاشان که بود به خانه شان رفتم و در نشستی که با چندتایی از همکاران و دوستان داشت شرکت کردم. هم اکنون البته دوسه سالی هست که به شیراز رفته . آدم فعال و خونگرمی است. مترجم کتاب هم هست :  "توصیه نامه یونسکو در مقام و منزلت معلم" را ترجمه و منتشر کرد. گرچه برای تآیید مجوز آن از وزارت ارشاد،سختی و دشواری های زیادی کشید. سبزواری، تنها در نام "کنشگر صنفی" نیست. یعنی تنها یک عنوان را یدک نمی کشد. به راستی "کنشگر" است. از آن آدم هایی است که می تواند یک تنه،کار یک گروه را انجام دهد. دوست داشتنی است،ساده است یعنی پیچیده و اهل زد و بند نیست، و به دنبال نیرومند سازی هر چه بیشتر جامعه مدنی فرهنگیان است.

امیدوارم هر چه زودتر خوب شود و دوباره هم در فضای مجازی و هم در فضای حقیقی،او را ببینم و از وجودش بهره ببریم.

 هم اکنون هم ،که سبزواری بر بستر بیمارستان است خواندن دیگر بار گفت و گوی یکی دو روز پیش از عمل اش با خبرگزاری ایلنا، به نظرم لطف خود را دارد :

عضو کانون فرهنگیان شیراز: وزارت کشور از فعالیت قانونی تشکل‌های صنفی معلمان جلوگیری می‌کند

دولت به بهانه اینکه تشکل‌های فرهنگیان دچار تخلف شدند از تمدید پروانه آنان خودداری می‌کند، آن هم بدون آنکه تخلف این نهاد‌ها را گزارش کند/ تعامل و مشارکت با تشکل‌های معلمی از رئوس برنامه های وزیر آموزش و پروش بوده است.

ایلنا : عضو کانون فرهنگیان شیراز گفت: دولت به بهانه اینکه تشکل‌های فرهنگیان دچار تخلف شدند از تمدید پروانه آنان خودداری می‌کند، آن هم بدون آنکه تخلف این نهاد‌ها را گزارش کند.

«محمدتقی سبزواری» در این باره به ایلنا گفت: فرهنگیان از ابتدای دهه ۸۰ جهت دستیابی به حقوق خود و مشارکت در سیاست‌های آموزشی و پرورشی به تأسیس تشکل‌های صنفی و تخصصی رو آوردند.

وی ادامه داد: تا سال ۸۴ این مسئله با استقبال وزارت کشور همراه بود و تعدادی از شهرستان‌ها توانستند مجوز تأسیس و پروانه فعالیت دریافت کنند اما پس از سال ۸۶، دولت از صدور مجوز و تمدید پروانه فعالیت هر تشکل معلمی خودداری کرده و این در حالی است که سایر صنوف برای گرفتن مجوز و تمدید پروانه مشکلی ندارند.

این فعال صنفی معلمان افزود: با گذشت یک سال از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید هنوز مشکل فرهنگیان حل نشده است. دولت به بهانه اینکه تشکل‌های فرهنگیان دچار تخلف شدند از تمدید پروانه آنان خودداری می‌کند، آن هم بدون آنکه تخلف این نهاد‌ها را گزارش کند.

عضو کانون فرهنگیان شیراز تصریح کرد: یکی از رئوس برنامه‌های آقای فانی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، تعامل و مشارکت با تشکل‌های معلمی بوده و مسلماً این برنامه مورد قبول رئیس جمهور است. مخالفت نهادهای مربوطه با صدور مجوز برای تشکل‌های نوپا و تمدید پروانه تشکل‌های سابقه دار نشان‌دهنده عدم انسجام در سیاست‌های دولت است.

به گفته سبزواری، نگرانی وزارت کشور از نهادهای مدنی، بی‌جا و بی‌دلیل است چراکه نهادینه کردن رفتارهای عقلانی که توسط تشکل‌های مردمی صورت می‌گیرد، بهترین حافظ امنیت اجتماعی است.

وی در ادامه بیان کرد: عملکرد اشتباه وزارت کشور باعث می‌شود تا فعالان صنفی بر خلاف میل باطنی خود و بطور کاملاً غیر ارادی به سمت موضع گیری‌های سیاسی و جناحی کشیده شوند. با این اوصاف علاوه بر مسئولان آموزش و پرورش، وزارت کشور نیز سهم زیادی در سیاسی شدن فضای آموزش و پرورش دارند.

سبزواری گفت: ما از آقای فانی گله مندیم. وی عضو کابینه است. رئیس جمهور نیز رئیس کابینه و تائید کننده برنامه‌های وی است. آقای فانی می‌بایست تحقق وعده‌های رئیس جمهور را از شخص وی بخواهد.

عضو کانون فرهنگیان شیراز در پایان اظهار کرد: ما علاقه مندیم که خواسته‌هایمان را در قالب نهادهای صنفی مطرح کنیم، چرا که اعتقاد داریم حضور احزاب در آموزش و پرورش به ضرر تعلیم و تربیت تمام می‌شود. آقایان هرگز اعلام نکرده‌اند که تشکل‌های معلمی فاقد پروانه فعالیت هستند چرا که از بازخورد آن واهمه دارند. معلم که به جز با قلم ابزاری دیگر برای انتقاد ندارد.

پایان پیام                                                                         

http://ilna.ir/news/news.cfm?id=189042

        

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد