سرنوشت 16 میلیارد وام تعاونی مصرف فرهنگیان استان تهران در ابهام

 

 

 

هیئت مدیره فعلی می‌خواهد تنش و درگیری را کم کند 

باید ببینیم وام 16 میلیاردی تعاونی مصرف فرهنگیان کجا هزینه یا حیف ومیل شده است/ شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان با ۵۷ سال سابقه و سرمایه‌ی بالقوه فراوان به جایی رسیده که اکنون باید اعلام انحلال شود.

ایلنا: سیدمجتبی قریشیان(عضو منتخب هیئت مدیره شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان استان تهران) درباره مشکلات و بدهی شرکت تعاون مصرف فرهنگیان استان تهران گفت: بنا داریم در وهله اول اعتماد از دست رفته همکاران را جذب کنیم و بابرگزاری مجمع فوق‌العاده‌ای سرمایه شرکت را افزایش دهیم تا بتوانیم بخشی از بدهی‌ها را پرداخت کنیم و قسمتی از سرمایه‌‌ی به غارت رفته را در صورت توان اعاده کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ فریشیان با اشاره به وام ۱۶ میلیاردی که این شرکت تعاونی در سال۸۴ دریافت کرده، افزود: با این وام که در آن سال دریافت شده؛ کارهای عظیمی می‌شد انجام داد ولی اینکه چرا این پول مدیریت درستی نشد؛ سوء‌مدیریت شد یا سوءاستفاده از مدیریت آن شد، معلوم نیست اما در هر صورت خسارت جبران ناپذیری بر دوش سهامداران گذاشته است.

وی با تأکید بر اینکه هدف اصلی ما پیگیری این موضوع است، افزود: باید پیگیری کنیم تا ببینیم این پول کجا هزینه یا حیف ومیل شده است، به هر حال بانیان این مسئله باید پاسخگو باشند.

وی خاطرنشان کرد: ۸ میلیارد از این وام ۱۶ میلیاردی را پرداخت نکردند که به آن جریمه‌ی دیرکرد خورده است به طوری که اکنون این بدهی به حدود۲۰ میلیارد تومان رسیده است.

عضو منتخب هیئت مدیره شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان استان تهر ان در پاسخ به این سوال که چرا این وام پرداخت نشده است، افزود: بهانه‌ی هیئت مدیره قبلی این است که این پول را پای اجناسی دادیم که روی دست‌مان ماند و مایه ضررمان شد اما این توجیه حداقل برای بنده قانع کننده نیست.

وی خاطرنشان کرد: به طور حتم از کار‌شناس و حسابدار رسمی درخواست می‌کنیم که پرونده‌ها و اسناد را بررسی کند تا ببینیم این پول کجا هزینه شده است.

قریشیان؛ یکی از مشکلات شرکت تعاونی را قهر اعضا با این مجموعه دانست و گفت: اعضای واقعی در مجامع شرکت نمی‌کنند که همین موضوع باعث شده یکسری افراد فرصت طلب از این موقعیت و عدم حضور اعضای واقعی استفاده کنند و مصوباتی را که منافع خودشان و نه منافع اکثریت اعضا را تأمین می‌کند؛ به شرکت تعاونی تحمیل کنند.

وی خاطرنشان کرد: تنها چیزی که می‌توانداین مجموعه را از ورشکستی نجات دهد مشارکت دادن سرمایه‌گذاران و اعضای محترم آن است تا جایی که رفع همه مشکلات محقق نمی‌شود مگر اینکه پشتوانه‌ی اعضا را داشته باشیم.

قریشیان؛ عدم نظارت اعضا را دلیل وقوع این مشکلات دانست و افزود: اگر بخشی از سرمایه‌ی به غارت رفته‌ی شرکت تعاونی را برگردانیم درصورتی که نظارت همگانی در این مجموعه نباشد؛ بازهم این اتفاقات می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه ۱۹۰ هزار عضو شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان استان تهران با این مجموعه بیگانه هستند، افزود: این شرکت با ۵۷ سال سابقه و این همه سرمایه‌ی بالقوه به جایی رسیده است که اکنون باید اعلام انحلال شود.

عضو منتخب هیئت مدیره شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان استان تهران تأکید کرد: متأسفانه اعضای واقعی تعاونی در حاشیه قرار گرفته‌اند و کسانی در این مجموعه وارد شده‌اند که اکثراً اصالت عضویت ندارند.

قریشیان در پاسخ به این سوال که هیئت مدیره منتخب چه تدبیری درمورد بدهی حدود ۲۰ میلیاردی تعاونی خواهد اندیشید، افزود: خوشبختانه در مجمع آخر تراز مالی هیئت مدیره قبلی به تصویب نرسید و اعضا منتخب هیچکدام حساب‌ها و ترازهای مالی آن‌ها را نپذیرفتند.

وی ادامه داد: وقتی مجمع تراز مالی پیشنهادی هیئت مدیره قبلی را نپذیرد معنایش این است که این‌ها می‌توانند به مراجع قضایی دادخواست بدهند و آن‌ها را به دادگاه بکشانند تا مورد بازخواست قرار گیرند که چرا تراز مالی واقعی را ارائه نداده‌اند و عملکردشان منفی بوده است.

قریشیان در پاسخ به این سوال که آیا هیئت مدیره قبلی را به دادگاه خواهید کشاند، افزود: به دلیل وضعیت بغرنج فعلی شرکت، هیئت مدیره فعلی بنا دارد تا جایی که بتواند تنش و درگیری در مجموعه ایجاد نشود در عین حال که به دنبال احقاق حق نیز هست.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه چگونه می‌خواهید سرمایه‌ی شرکت تعاونی را برگردانید، افزود: انجام این کار زمان می‌برد و البته همه چیز را هم نمی‌شود انتظار داشت که به صورت صد درصد و ایده‌آل انجام شود.

وی ادامه داد: ‌ این یک واقعیت است که جامعه پذیرای بعضی اجحاف‌هاست، اگرچه نمی‌خواهم بگویم که این ایده‌آل و خوب است اما باید با واقعیت و نه رویا‌ها زندگی کنیم.

قریشیان خاطرنشان کرد: سالهاست که در شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان استان تهران به گونه‌ای عمل شده است که همه مشکلات به هم تنیده به گونه‌ای که اگر اصطلاح مافیا را به کار ببرم؛ شاید اغراق نباشد.

وی با تأکید بر اینکه این مافیا ریشه دارد؛ از همین رو باید ریشه‌‌ را حل کرد، افزود: متأسفانه قوانین تعاونی‌ها پر از نقص است که می‌توان گفت همین از دلایل بوجود آمدن مشکلات است.

قریشیان تصریح کرد: وقتی قوانین ناقص است نظارت درستی اعمال نمی‌شود و همین باعث می‌شود که مشکلات مدام تکرار شود.

وی با اشاره به اینکه مأموریت ما در هیئت مدیره فعلی سه سال است، افزود: اگر زیر بنا و ساختار تغییر پیدا نکند باز دوباره همین وضعیت ادامه پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در پیگیری‌ها به جا‌هایی می‌رسیم که گاهی مشکلات خارج از این مجموعه است به طوری که حاشیه‌هایی پیدا می‌شود که افرادی که هیچ نقشی در این مجموعه ندارند؛ اتاق فکر تشکیل می‌دهند و برنامه‌ریزی می‌کنند و مسائلی را بوجود می‌آورند که شاید افرادی که در صحنه هستند؛ چندان اختیاری ندارند و افراد دیگر به آن‌ها خط و روش نشان می‌دهند.

قریشیان با اشاره به اینکه شرکت تعاونی به حیاط خلوتی برای بعضی فرصت‌طلبان و رانتخواران تبدیل شده، افزود: این‌ها وقتی که نیاز می‌بینند به این حیاط خلوت دست می‌اندازند و از این سرمایه‌ها استفاده می‌کنند.

http://ilna.ir/news/news.cfm?id=131674

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد